Czego potrzebujemy: 200 g ugotowanego indyka, kurczaka lub innego mięsa 80 g g cebuli 10 g oleju kokosowego przyprawy 150 g proszku Protein Pizza ALLNUTRITION 50 g mąki ryżowej 210 ml wody Jajko Jak wykonać: Ciasto przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy na kilka minut. Następnie rozsypujemy na stolnicy 30 g mąki ryżowej i [...]
Czego potrzebujemy: 600 g piersi z kurczaka 50 g płatków owsianych ( 30 g zmielone, 20 g w całości) 50 g papryka czerwona 50 g cebuli 80 g pieczarek 2 jajka 50 g oleju kokosowego rafinowanego natka pietruszki ulubione przyprawy opcjonalnie inne warzywa - cukinia, marchewka, por Jak wykonać: Pierś z kurczaka siekamy drobno lub przy pomocy noża [...]
Mieszanki musli mają różne opinie z racji tego, że często są one wzbogacone o cukier, co sprawia, że daleko im do zdrowej żywności. Jednak produkt, produktowi nierówny w związku z czym, jeśli kochasz musli, to warto szukać tych z dobrym składem.
Czego potrzebujesz: 100 g stałej części mleczka kokosowego 30 g izolatu białka serwatkowego - najlepiej o smaku orzech/nugat/czekolada 50 g czekolady min 74% kakao 50 g masła migdałowego 5 g kakao 45 g migdałów ( 12 sztuk w całości, resztę drobno posiekać ) Jak wykonać: Stałą część mleczka, pokruszoną czekoladę i masło migdałowego włożyć do [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 60 g daktyli 30 g zmielonych płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 5 g kakao Masa: 200 g kaszy jaglanej 500 ml wody 50 g stałej części mleczka kokosowego 35 g masła orzechowego 30 g odżywki o smaku biała czekolada lub karmel 30 g erytrytolu Polewa: 40 g masła orzechowego 10 g oleju kokosowego szczypta soli Jak wykonać: [...]
Kiedy na zewnątrz robi się chłodniej, to człowiek wręcz marzy o jakiś rozgrzewających daniach. Sprawdzają się wtedy wszelkiego rodzaju dania jednogarnkowe. Jedną z gotowych propozycji, która sprawdzi się w dzień, kiedy nie masz czasu na gotowanie, jest Strogonow roślinny z pieczarkami z serii GO VEGE. Jest to takie danie, które możesz zjeść solo, [...]
Zimą świetnie się sprawdzają dania rozgrzewające, czyli zupy, gulasze, tzw. dania jednogarnkowe. Fasolkę z tofu w sosie pomidorowym z Go Vege śmiało można zaliczyć do jednego z takich dań.
Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu fit zupa z dyni piżmowej i batata. Składniki na 2 porcje: 500 gr dyni piżmowej 400 gr batata 200 gr piersi z kurczaka bez skory 20 gr mleczka kokosowego 50 gr ciecierzycy z puszki przyprawy: curry, kurkuma, chilli, czosnek, bazylia, sol himalajska i pieprz czerwony ok. 400 ml wody 1 łyżka oliwy z oliwek [...]
Czego potrzebujemy: 500g twarogu półtłustego 50 g ksylitolu 30 g Sugar Free Pudding 4 jajka dwie łyżeczki zestu z limonki/ cytryny Jak wykonać: Żółtka razem z ksylitolem ucieramy mikserem na kogiel mogiel. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Cytrynę/limonkę sparzamy i na drobnych oczkach ścieramy skórkę. Dodajemy tylko zest - [...]
Czego potrzebujemy: 600 g żebra mięsnego trójkąt dużej cebuli 400 g obranych batatów 10 g oleju kokosowego rafinowanego ulubione świeże warzywa - ilość dowolna Dziki sos BBQ przyprawy Jak wykonać: Żebro tniemy na plastry i doprawiamy ulubionymi przyprawami. Ja używam soli, pieprzu, majeranku, tymianku i świeżego rozmarynu. Cebulę kroimy na grube [...]
Trening aerobowy jest często tematem sporów w kontekście spalania tkanki tłuszczowej. Dla zwolenników ciekawe może się okazać badanie przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu Charles'a Darwina w Australii. Według nich zielona herbata może znacząco zwiększyć ilość spalanego w trakcie treningu interwałowego tłuszczu. Zielona herbata a trening [...]
Pasty warzywne to bardzo popularny wśród wegetarian i wegan dodatek do kanapek. Nie jedzą oni wędlin, serów, serków, to z czym tu zjeść kromkę chleba? Właśnie z taką pastą. Można ją z powodzeniem zrobić samemu, wykorzystując rośliny strączkowe jako bazę i dodawać różnego rodzaju przyprawy, ziarna itp. Kwestia wyobraźni. Jednak nie zawsze jest czas [...]
Jeśli szukasz jakiegoś wage produktu, który zastąpi Ci domowy pasztet, który pamiętasz z dzieciństwa, albo po prostu znudziły Ci się kanapki z pastą z fasoli, to ten produkt jest wart uwagi. Skład produktu Kiełki słonecznika 27%, gotowana kasza jaglana, woda, olej rzepakowy, skrobia, pomidory suszone 3%, cebula smażona, mielone siemię lniane, [...]
Miostatynę (GDF-8) wiąże się z ograniczaniem wzrostu mięśni u zwierząt i człowieka. Na chwilę obecną bezsprzecznie powiązano jej ekspresję z sarkopenią. Może mieć też związek z rosnącą opornością insulinową. Wydaje się, że istnieją trzy sprawdzone sposoby na miostatynę: delecja jej genu, podawanie przeciwciał przeciw miostatynie lub podawanie [...]
Czego potrzebujemy: 600 g jabłek 20 g erytrytolu łyżeczka cynamonu łyżka soku z cytryny 170 g mąki pszennej lub orkiszowej 20 g mąki kokosowej 20 g wpc/izolatu 1 jajko 150 g naturalnego skyru 40 g erytrytolu ( do jabłek ) 15 g masła pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak zrobić: Mąki, wpc, erytrytol, proszek do pieczenia mieszamy w misce, dodajemy [...]
Jeśli chodzi o roślinne pasztety i różnego rodzaju pasty kanapkowe, to dieta wegańska daje szerokie pole do popisu. Przepisy są banalne, często wystarczy zmiksować fasolę z puszki z przyprawami i wychodzi konkretny dodatek do kanapek. Z pasztetami jest nieco więcej roboty, bo zwykle jest więcej składników, dochodzi pieczenie, stygnięcie itp. [...]
Pesto to niezwykle aromatyczny dodatek, sos do wielu różnych dań. Mnie osobiście kojarzy się z makaronem i pomidorami z mozzarellą. Oczywiście każdy zajada według uznania. Tradycyjne zielone pesto składa się z bazylii (stąd ten aromat), orzeszków pinii, parmezanu, oliwy z oliwek i czosnku. Na półkach sklepowych można znaleźć pesto, którego skład [...]
Pierożki ze świeżego ciasta makaronowego z nadzieniem pomidorowo-bazyliowym Kuchnia włoska wielu z nas kojarzy się z makaronami i pizzą, a mi dodatkowo z pesto i pomidorami. Patrząc też na obecną ofertę wegańskich produktów, przyznać muszę, że miłośnicy tej kuchni nie mogą być zawiedzeni. Wśród różnych nowości dojrzałam ciekawie wyglądające [...]